Sélectionner une page

Як вибрати корм для котів: корисні поради

Сухий чи вологий? Економ чи суперпреміум? З куркою чи тунцем? Серед безлічі кормів хазяїн кішки повинен обрати оптимальний – той, що задовольняє потреби тварини у поживних речовинах. Ключовим орієнтиром є якість, яка тісно пов’язана з ціною. 

Дорожчі корми https://4sale.deals/community/profile/shaylanaugle53/ містять натуральні компоненти, збагачені вітамінами, мікроелементами, жирними кислотами. Відрізняються між собою продукти для повсякденного використання та лікувальні. Купуючи корм для котів, треба зважати на стан здоров’я пухнастого улюбленця, його вік та ступінь активності, вподобання щодо окремих складових. 

Який корм для котів найкращий 

За критерієм якості корми поділяються на чотири класи. Чим вище клас, тим більше натуральних продуктів міститься у суміші, тим більш збалансованим є раціон: 

  • економ – корми виготовляються з відходів м’ясної переробки, фактично – з муки, яку отримують зі шкіри та кісток, містять пшеницю (відомий алерген), до складу додаються штучні консерванти та підсилювачі смаку; 
  • преміум – основу складають ті ж самі м’ясні продукти та субпродукти, до складу додають пшеницю, кукурудзу, штучні консерванти; 
  • суперпреміум – корми з натурального м’яса та субпродуктів, використовується рис як джерело протеїнів рослинного походження, додаються вітаміни;
  • холістик – найдорожчі корми, які виготовляються тільки з натуральних інгредієнтів: м’яса, овочів, фруктів, ягід, зелені, з додаванням вітамінно-мінеральних комплексів, речовин для зміцнення суглобів, пробіотиків та пребіотиків для покращення травлення. 

За призначенням розрізняють корми повсякденні, спеціалізовані та лікувальні. Повсякденні використовуються як основа раціону на кожен день. Спеціалізовані призначені для тварин з особливими потребами: стерилізованих, http://www.press-on.de/allgemein/2022/ кошенят, літніх, для представників певних порід. Лікувальні призначаються під час медичної терапії або після неї для відновлення роботи внутрішніх органів. 

 

 

Якому корму віддати перевагу: сухому чи вологому 

Готовий раціон – гранульований, у вигляді паштету чи шматочків – відрізняється від «натуралки» вмістом всіх необхідних речовин. Тобто хазяїну тварини не треба піклуватися про корисні добавки. З цієї точки зору сухий та вологий корми нічим не відрізняються. У двох кормів однієї цінової категорії – ідентичний склад, різниця лише у кількості вологи: 

  • сухі корми не містять води, тож хазяїну треба слідкувати, щоб в кішки цілодобово був доступ до свіжої прохолодної води; 
  • вологі суміші частково покривають потребу тварини у воді. 

Відрізняються сухі та вологі корми також умовами зберігання. Відкрита упаковка гранул зберігається до місяця. Зміст відкритої консерви чи пауча треба використати протягом доби. 

Популярні корми для котів 

До списку найпопулярніших кормів потрапляють раціони з середньою ціною та високою якістю. Найчастіше купують корми преміум та суперпреміум класів. Раціони холістик – найбільш рекомендовані, але й найдорожчі за ціною. До найпопулярніших кормів помірною вартості належать: 

  • вологий Optimeal «3 в 1» з ягням та овочами – містить багато очищеної води для підтримки роботи нирок, пробіотики для стимулювання травлення, laboratoriolavet.com.br комплекс речовин для зміцнення імунітету; 
  • сухий Brit Care для оздоровлення шерсті та шкіри – містить збільшену долю клітковини для виводу шерсті з кишкового тракту, збагачена Омега-3 та Омега-6 кислотами; 
  • вологий Pro Plan для стерилізованих котів – виготовлений з птиці та субпродуктів, збагачений клітковиною, має знижену долю вуглеводів та жирів. 

При годуванні хвостатого улюбленця важливо дотримуватися норм споживання корму, вказаних на упаковці.