Sélectionner une page

Який корм для котів радять ветеринари

З кожним роком людям стає все важливіше стежити за своїм харчуванням. Питання калорійності та корисності їжі регулярно піднімаються в суспільстві, формуючи звичку правильно харчуватися у все більшої кількості людей. Але цікаво, що люди переносять свої погляди і на своїх вихованців. І хвилюються про те, чим краще годувати домашню тварину і який має бути корм для котів https://dongyphuckhangan.vn/%D1%8F%D0%BA%D1%96-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%96%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%88-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80%D0%BD/.

Якщо раніше корм для котів – це було щось покликане просто втамувати голод вихованця, то тепер господарі розуміють, що цього недостатньо. Що корм для котів має бути корисним, що потрібно звертати увагу на його склад. А ще краще буде звернутися до ветеринара за порадою щодо вибору корму для котів і перевірити здоров'я вихованця.

Сьогодні можна купити корм для котів найрізноманітніший, їх величезний вибір. Але насправді корисним для вашого улюбленця будуть далеко не всі. Ветеринари радять обирати такий корм для котів, у якому дотримано баланс усіх необхідних нутрієнтів, вітамінів і немає шкідливих добавок. Також обов'язково харчування має відповідати породі вихованця, його віку, стану здоров'я. І це дуже важливі моменти. Від того, дорослий у вас кіт чи кошеня, дійсно залежатиме не тільки розмір порції, а й те, які складові мають бути в кормі, щоб забезпечити отримання організмом тварини всіх необхідних елементів.

Сухий корм для котів: переваги та недоліки

Корм для котів можна поділити на дві великі групи: сухий і вологий. Сухий корм для котів найчастіше використовують як основне харчування, оскільки його легко зберігати, давати коту і можна купити в зручній об'ємній упаковці.

І сухий, і вологий корм для котів належить до певного класу якості. Є :

  • Економклас. Це найдоступніший за ціною корм для котів, який рідко містить натуральні м'ясо і рибу, а також вітамінні добавки, але зате в його складі можна знайти штучні консерванти, ароматизатори та підсилювачі смаку.
  • Преміумклас. Ця категорія кормів краща за складом, але також може містити не найкорисніші інгредієнти. Як білок зазвичай переважають продукти тваринного походження. Корм знаходиться в доступній ціновій категорії, і якщо приділити час на пошуки хорошого складу, то можна знайти непоганий варіант для харчування кота.
  • Супер преміумклас. Дорожчий корм, але і з відповідним складом. У цій категорії кормів можна вибрати і повсякденне повнораціонне харчування, і спеціалізовані лікувальні корми.
  • Холістик. Це найкращий клас корму з повністю натуральним складом і сильним вітамінно-мінеральним комплексом. Всі інгредієнти в корм холістик відібрані таким способом, що можуть використовуватися і для харчування людини.

До недоліків деяких сухих кормів можна віднести тільки їхній склад. Але й те, цю проблему можна вирішити вибором хорошого виробника. У всьому ж іншому сухі корми дуже зручні та практичні.

Вологий корм для котів: переваги та недоліки

Вологий корм для котів за належного складу також може використовуватися як основа повнораціонного харчування. Але найчастіше його все-таки використовують як доповнення до сухого корму.

Вологий корм містить велику кількість рідини, що допомагає відновити необхідний водний баланс коту. Тому вологий корм добре підходить для харчування тих котів, які мало п'ють, або мають проблеми з нирками та сечовидільною системою.

Вологий корм для котів має свої особливості зберігання. Відкритий корм не можна зберігати довго, максимум 1-2 дні, і обов'язково в холодильнику. Тому вологий корм продається не великими упаковками, а індивідуальними порційними пакетиками або консервами. Якщо кіт не доїв свою порцію, то її вже не можна залишати. Вологе середовище корму провокує розвиток бактерій і він стає шкідливим для кота. Після годування потрібно ретельно мити посуд вихованця.

Популярні бренди

Корм для котів є дійсно найкращим способом організувати харчування свого улюбленця. Тому що в ньому збалансований склад. Якщо готувати коту самостійно, то складно так розрахувати всі необхідні інгредієнти в потрібних пропорціях. Тому хороший корм зможе забезпечити повнораціонне харчування коту.

Сьогодні є велика кількість різних виробників корму для котів. Найчастіше один і той самий бренд випускає кілька лінійок або категорій корму, що дає змогу підібрати повнораціонне харчування для улюбленця на будь-який гаманець. Деякі марки в Україні представлені ширше, ніж інші. Але в зоомагазині MasterZoo можна купити корм для котів практично будь-якого виробника за дуже вигідною ціною. Наприклад, відмінний корм для котів представлений продукцією брендів:

  • Gimborn;
  • VAFO;
  • 8in1;
  • Tetra;
  • Trixie;
  • Savory;
  • Природа;
  • ProVET та ін.

У цьому зоомагазині ви не знайдете кормів економкласу, які можуть шкодити тваринам. Якщо використовувати поганий корм, то незалежно від породи, у котів можуть початися проблеми зі здоров'ям, випадати шерсть, псуватися зуби тощо. Вибір корму економкласу небезпечний для вашого улюбленця, а економія за рахунок якості раціону загрожує не тільки хворобами котів, а й додатковими витратами на ветеринарів, обстеження і лікування.

Не варто піддавати улюбленця подібному ризику. Тим паче, що в хорошому зоомагазині, такому як MasterZoo, можна знайти корм для котів з якісним складом, але не набагато дорожчий за економклас. І так забезпечити необхідне для здорового і довгого життя кота повнораціонне харчування.

Не економте на здоров'ї улюбленця. Адже тільки від вас залежить його здоров'я, гарний настрій і довголіття!