Sélectionner une page

Як утримувати акваріум в порядку: поради для початківців

Акваріум — це прикраса будь-якого приміщення, яка сприяє релаксу для людей, що там перебувають. Буяння зелені та яскраві рибки налаштовують на позитивний лад, створюють гармонійну атмосферу. Щоб акваріум виконував свої функції та радував око, Http://Www.amuletlove.com/?P=33039 його потрібно не тільки правильно облаштувати, soumissionfondation.com але й підтримувати у належному стані.

Для тих, хто вперше вирішив встановити вдома акваріум https://ilass.com.br/Forum/profile/gladyshough9261/, це може виявитися складним завданням. Щоб мікроклімат у такому середовищі був здоровим, а риби були сповнені сил та енергії, треба докласти зусиль. Якщо ви не знаєте, з чого почати, щоб підтримувати акваріум в належному стані, вам не завадять кілька порад.

акваріум

Що входить до процесу обслуговування

Щоб акваріум тішив господарів помешкання красою та затишком, раз на тиждень потрібно здійснювати його обслуговування. Це нескладно, тому запрошувати спеціалістів не доведеться — зробити все необхідне можна самотужки.

До комплексу обслуговування входить:

  • часткова заміна води;
  • чистка скла;
  • сифонування ґрунту;
  • огляд та чистка декорацій;
  • обслуговування обладнання;
  • естетичний огляд;
  • додавання води до необхідного рівня.

На перший погляд здається, що все це складно та довго, але насправді навіть недосвідчений акваріуміст витратить на все не більш як годину.

Зливаємо воду та вичищаємо дно

Перш ніж розпочати процедуру, потрібно вимкнути все встановлене електрообладнання. Щотижня в акваріумі потрібно замінювати приблизно третину або 1/4 води. Це дозволяє знизити концентрацію азотних сполук, отруйних для риб, які є наслідком розкладання залишків корму та екскрементів. Для процедури використовують відро та спеціальний акваріумний сифон, https://sudanwhoswho.org/%d1%87%d1%82%d0%be-%d0%bd%d1%83%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%8c-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%ba%d0%b5-%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%83%d0%bc%d0%b0-16 що паралельно вичищає дно від зайвих сполук та дрібного бруду.

Сифонування ґрунту важливо проводити регулярно, незалежно від того, https://forum.myumunna.com/community/community/Profile/marlenegiven462/ містить акваріум живі рослини чи ні. Якщо цього не робити, https://www.institutbarkey.bf/community/profile/bellenewbold695/ на дні накопичується бруд, ґрунт закисає та починає гнити. Утворюється сірководень — шкідлива речовина, що призводить до загибелі мешканців акваріума.

Чистимо скло та проводимо огляд

З часом на стінках акваріума з’являється неприємний наліт з часточок ґрунту та залишків органічних сполук. Навіть якщо він не дуже помітний, скло акваріума все одно потрібно вичищати зсередини за допомогою спеціального шкребка. Якщо такого нема, можна скористатися чистою губкою з шорсткою поверхнею або металевим йоржиком для миття посуду. Проте такий спосіб підходить лише для чистки скляних акваріумів. Моделі з оргскла потрібно очищати чимось м’якшим, тому доведеться докласти більше зусиль.

Наступний крок — огляд внутрішнього вмісту. Треба продивитися, http://Www.amuletlove.com чи немає зіпсованих або відмерлих рослин, зібрати або пересадити щось за необхідності. Також потрібно вимити керамічні та пластикові елементи декору, різне обладнання. Промивати фільтри потрібно лише раз на місяць, до того ж тільки в тій воді, яка була злита з акваріума. В іншому разі можна порушити екосистему, що негативно відіб'ється на здоров’ї мешканців.

 

Після того, як усі роботи по очищенню буде виконано, можна доливати свіжу воду до необхідного рівня. Важливо використовувати тільки воду, відстояну не менш як добу, та лише кімнатної температури. Через кілька годин по завершенню усіх робіт, акваріум знову радуватиме вас красою та затишком.