Sélectionner une page

Як обрати акваріум для утримання черепахи

Тримати вдома незвичних тварин стало модною тенденцією, тому, крім звичайних рибок, у магазинах можна зустріти змій, тритонів та черепашок. Якщо ви обрали для себе останній варіант, варто потурбуватися, щоб новому члену родини було зручно та комфортно. Найкращий спосіб зробити життя улюбленця довгим та щасливим — створити для нього умови утримання, подібні до природних.

Черепахи — земноводні тварини, тому для них однаково важлива як вода, так і суша. Для утримання черепах у домі чи квартирі потрібен гарний місткий акваріум, облаштований спеціальним чином. Розмір акваріума залежить від породи тварини. Краще одразу придбати резервуар більшого розміру, адже черепахи ростуть.

Яким має бути акваріум для черепахи

Для тваринок невеличких порід, що виростають до 10 см, підійде невеликий акваріум на 50–60 л, а для великих черепах потрібна модель на 150–200 л https://saintelizabethkamuthigirlsecondaryschool.co.ke/community/profile/patrick31279855/. Якщо ви вирішили завести одразу черепашачу сім’ю, до початкового розміру потрібно додати ще 20% на кожну особину. Економити на цьому не варто, бо у маленьких резервуарах черепашки можуть хворіти та дуже повільно ростуть, що також негативно впливає на їхнє здоров’я.

Черепахи полюбляють плавати, тому для зручності обирайте модель видовженої конфігурації — чим довший, тим кращий. Акваріум для черепахи може бути як закритим, так і відкритим. Якщо ви обрали перший варіант, потурбуйтеся, щоб кришка пропускала достатньо повітря.

Для утримання черепахи підходить як скляний акваріум, https://www.riformagiustizia.it так і модель з органічного пластику. Зважайте, щоб усі шви були герметичними та гарно відшліфованими, а поверхня — прозорою. Щоб забезпечити безпеку тварини, розмістіть акваріум на спеціальну підкладку. Вона йде у комплекті до акваріума або продається окремо.

Крім водного простору черепасі потрібне місце для відпочинку — клаптик суші, де тваринка може подрімати, гріючись в ультрафіолетовому промінні. Такий острівець має займати четверту або третю частину площі акваріума та потребує спеціального оздоблення.

Як організувати «сушу» для черепашки

Черепахи — не надто рухливі тварини, тому на березі вони проводять не менше часу, ніж у воді. Щоб улюбленцю було зручно відпочивати, Http://Artisticpisceshk.com краще впорядкувати два острівці у різних частинах акваріума: один зробити теплим та гарно освітленим, а другий — у затінку.

Майструючи в акваріумі острівець для відпочинку, варто зважати на таке:

  1. Місце повинно мати плавний спуск до води, щоб улюбленець міг вільно підніматися та спускатися без ризику травмування. За бажанням можна зробити невелику пологу драбинку чи трап.
  2. Якщо ви майструєте кілька острівців, один можна на кілька міліметрів занурити у воду — деякі черепашки полюбляють саме такий спосіб відпочинку.
  3. Щоб не дати тварині приводу для втечі, Dongyphuckhangan.Vn найвища точка острівця має не діставати до краю акваріума на 30 см.
  4. Поверхня «суші» має бути шорсткою — так черепасі буде зручніше пересуватися.

Щоб створити в акваріумі природні умови існування, доведеться купити додаткове спорядження: будиночок для тварини, soumissionfondation.com фільтри для води, http://www.vetrinaartisti.it/ ультрафіолетову лампу для підсвічування, термореле та нагрівач. Також можна оформити «черепаший світ», придбавши каміння, https://www.wydadis.com/community/profile/aprilhollick72/ штучні рослини та інші елементи декору.