Sélectionner une page

Який корм для котів радять ветеринари

З кожним роком людям стає все важливіше стежити за своїм харчуванням. Питання калорійності та корисності їжі регулярно піднімаються в суспільстві, формуючи звичку правильно харчуватися у все більшої кількості людей. Але цікаво, що люди переносять свої погляди і на своїх вихованців. І хвилюються про те, чим краще годувати домашню тварину і який має бути корм для котів http://csajosbuli.horimedia.com/community/profile/matildafortier/.

Якщо раніше корм для котів – це було щось покликане просто втамувати голод вихованця, то тепер господарі розуміють, що цього недостатньо. Що корм для котів має бути корисним, що потрібно звертати увагу на його склад. А ще краще буде звернутися до ветеринара за порадою щодо вибору корму для котів і перевірити здоров'я вихованця.

Сьогодні можна купити корм для котів найрізноманітніший, їх величезний вибір. Але насправді корисним для вашого улюбленця будуть далеко не всі. Ветеринари радять обирати такий корм для котів, у якому дотримано баланс усіх необхідних нутрієнтів, вітамінів і немає шкідливих добавок. Також обов'язково харчування має відповідати породі вихованця, його віку, стану здоров'я. І це дуже важливі моменти. Від того, дорослий у вас кіт чи кошеня, дійсно залежатиме не тільки розмір порції, а й те, які складові мають бути в кормі, щоб забезпечити отримання організмом тварини всіх необхідних елементів.

Сухий корм для котів: переваги та недоліки

Корм для котів можна поділити на дві великі групи: сухий і вологий. Сухий корм для котів найчастіше використовують як основне харчування, оскільки його легко зберігати, давати коту і можна купити в зручній об'ємній упаковці.

І сухий, і вологий корм для котів належить до певного класу якості. Є :

  • Економклас. Це найдоступніший за ціною корм для котів, який рідко містить натуральні м'ясо і рибу, а також вітамінні добавки, але зате в його складі можна знайти штучні консерванти, ароматизатори та підсилювачі смаку.
  • Преміумклас. Ця категорія кормів краща за складом, але також може містити не найкорисніші інгредієнти. Як білок зазвичай переважають продукти тваринного походження. Корм знаходиться в доступній ціновій категорії, і якщо приділити час на пошуки хорошого складу, то можна знайти непоганий варіант для харчування кота.
  • Супер преміумклас. Дорожчий корм, але і з відповідним складом. У цій категорії кормів можна вибрати і повсякденне повнораціонне харчування, і спеціалізовані лікувальні корми.
  • Холістик. Це найкращий клас корму з повністю натуральним складом і сильним вітамінно-мінеральним комплексом. Всі інгредієнти в корм холістик відібрані таким способом, що можуть використовуватися і для харчування людини.

До недоліків деяких сухих кормів можна віднести тільки їхній склад. Але й те, цю проблему можна вирішити вибором хорошого виробника. У всьому ж іншому сухі корми дуже зручні та практичні.

Вологий корм для котів: переваги та недоліки

Вологий корм для котів за належного складу також може використовуватися як основа повнораціонного харчування. Але найчастіше його все-таки використовують як доповнення до сухого корму.

Вологий корм містить велику кількість рідини, що допомагає відновити необхідний водний баланс коту. Тому вологий корм добре підходить для харчування тих котів, Https://Myeclass.Academy/Blog/Index.Php?Entryid=1365450 які мало п'ють, або мають проблеми з нирками та сечовидільною системою.

Вологий корм для котів має свої особливості зберігання. Відкритий корм не можна зберігати довго, максимум 1-2 дні, і обов'язково в холодильнику. Тому вологий корм продається не великими упаковками, https://fin-gov.ru/Forum/profile/vickyding267384/ а індивідуальними порційними пакетиками або консервами. Якщо кіт не доїв свою порцію, то її вже не можна залишати. Вологе середовище корму провокує розвиток бактерій і він стає шкідливим для кота. Після годування потрібно ретельно мити посуд вихованця.

Популярні бренди

Корм для котів є дійсно найкращим способом організувати харчування свого улюбленця. Тому що в ньому збалансований склад. Якщо готувати коту самостійно, то складно так розрахувати всі необхідні інгредієнти в потрібних пропорціях. Тому хороший корм зможе забезпечити повнораціонне харчування коту.

Сьогодні є велика кількість різних виробників корму для котів. Найчастіше один і той самий бренд випускає кілька лінійок або категорій корму, що дає змогу підібрати повнораціонне харчування для улюбленця на будь-який гаманець. Деякі марки в Україні представлені ширше, https://mohajerico.com/community/profile/zoeswinburne418 ніж інші. Але в зоомагазині MasterZoo можна купити корм для котів практично будь-якого виробника за дуже вигідною ціною. Наприклад, відмінний корм для котів представлений продукцією брендів:

  • Gimborn;
  • VAFO;
  • 8in1;
  • Tetra;
  • Trixie;
  • Savory;
  • Природа;
  • ProVET та ін.

У цьому зоомагазині ви не знайдете кормів економкласу, які можуть шкодити тваринам. Якщо використовувати поганий корм, то незалежно від породи, у котів можуть початися проблеми зі здоров'ям, випадати шерсть, псуватися зуби тощо. Вибір корму економкласу небезпечний для вашого улюбленця, а економія за рахунок якості раціону загрожує не тільки хворобами котів, а й додатковими витратами на ветеринарів, обстеження і лікування.

Не варто піддавати улюбленця подібному ризику. Тим паче, що в хорошому зоомагазині, такому як MasterZoo, можна знайти корм для котів з якісним складом, але не набагато дорожчий за економклас. І так забезпечити необхідне для здорового і довгого життя кота повнораціонне харчування.

Не економте на здоров'ї улюбленця. Адже тільки від вас залежить його здоров'я, гарний настрій і довголіття!